Categorieën
Recreatieve wandelingen Vlaams-Brabant Wandelingen

Avontuurlijk park Kersenberg en speelbos Vliegbos van Nossegem

Speeltoestellen in het thema van luchtvaart en spottersplatform 01/19, aan elkaar verbonden in een kindvriendelijke en landelijke wandeling

Groene Gordel - Brabantse Kouters - Nossegem - Zaventem
Parking station Nossegem: Perronstraat, 1930 Nossegem

1
kilometer
1
hoogtemeters
Moeilijkheidsgr.
Een kindvriendelijke wandeling naast de luchthaven in het thema van  luchtvaart

Ontdek een kindvriendelijke wandeling met als thema luchtvaart tussen het station van Nossegem, Kersenberg en speelbos Vliegbos!


Begin je avontuur richting het station van Nossegem, waar je gemakkelijk met de trein vanuit Leuven of Brussel kan geraken. De wandelroute van 4,5 km start vanuit het station en neemt je mee door een landelijk groen landschap, vlak naast de luchthaven 'Brussels Airport'.


Na een kilometer wandelen kom je bij de Kersenberg, waar speeltoestellen staan die perfect passen bij het thema luchtvaart. De kinderen kunnen zich vermaken met de speeltoestellen terwijl je af en toe een vliegtuig in de lucht ziet voorbijgaan.


Na het verkennen van de Kersenberg, vervolg je de route naar speelbos Vliegbos. Hoewel dit bos minder speeltoestellen heeft, biedt het nog steeds een geweldige omgeving om van de natuur te genieten en vliegtuigen te spotten. Terwijl je door het bos wandelt, kun je samen kijken naar de vliegtuigen die boven jullie hoofden voorbijgaan, met aan de spottersplaats 01/19 enkele infopanelen met de verschillende type vliegtuigen.


Na een leuke tijd in speelbos Vliegbos is het tijd om de wandeling terug te maken naar het station. Deze thematische wandeling tussen het station van Nossegem, Kersenberg en speelbos Vliegbos biedt een combinatie van natuur, luchtvaart en de mogelijkheid om vliegtuigen te spotten. Het is een geweldige gelegenheid om quality time door te brengen met je gezin en samen te genieten van de prachtige omgeving, met het opwindende geluid en zicht van passerende vliegtuigen.

Alle info over de vliegroutes van Zaventem
Bezienswaardigheden onderweg:
  • Nossegem, een deelgemeente van Zaventem en ligt ten zuiden van de nationale luchthaven 'Brussels Airport', in de landstreek Brabantse Kouters. Het dorpje ontstond waarschijnlijk uit een Frankisch hofcomplex uit de 4de-5de eeuw en werd pas voor het eerst vermeld omstreeks 1110.
  • Sint-Lambertuskerk of de driebeukige dorpskerk van Nossegem in gotische en classicistische stijl die gewijd is aan Lambertus van Maastricht. Deze kerk heeft oorspronkelijke delen van de 13de-14de eeuw met een beeld van Sint-Lambertus uit de 16de eeuw.
  • Pastorie van de Sint-Lambertusparochie zou rond 1640 zijn gebouwd in lokale zandsteen. Het jaar 1761 boven de deur zou verwijzen naar het het jaar dat de pastorie het huidige uitzicht kreeg, aangezien de omringende tuin rond 1742 werd gebouwd
  • Kersenberg is een natuurspeelzone in het centrum van Nossegem. Deze groene oase met speeltuin, hindernissenparcours, hondenweide en bloemenweide werd in 2021 aangelegd 
Open met RouteYou
Bewegwijzerde wandelroutes in de buurt: