Categorieën
Grote wandelingen Vlaams-Brabant Wandelingen

Diest & citadel – Zichem & de Witte – Scherpenheuvel & de basiliek

Onze wandeling van 30 kilometer brengt ons naar een uithoek van Vlaams-Brabant, de grens van het Hageland met de Kempen

Hageland - Scherpenheuvel - Diest - Zichem - Molenstede
Parking Halve Maan, 3290 Diest
1
kilometer
1
hoogtemeters
Moeilijkheidsgr.

Hageland & Kempen - Onze wandeling van 30 kilometer brengt ons naar een uithoek van Vlaams-Brabant tussen Diest, Zichem & Scherpenheuvel, de grens van het Hageland met de Kempen. We starten vanuit de prachtige Oranjestad Diest te België, om naar het Leopold-fort te gaan. Een fort gebouw in 1845 te Molenstede naar aanleiding van de onafhankelijkheid van België


We volgen Zwart Water tot zijn trilveen via de smalste paden en steken de Demer over om Zichem te bereiken met zijn Maagdentoren. Eén van de mooiste dorpen van België en vlaams erfgoed is door zijn ‘Witte van Sichem’. Een film uit 1934, met een remake in 1980.

We laten de Demervallei nog even links liggen om eerst koers te zetten richting Scherpenheuvel met zijn nationaal belangrijkste bedevaartsoord & de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw. 


Opnieuw nemen we de smalste paden richting de Demer om Diest te bereiken. We verkennen nog even deze prachtige en historische stad met zijn citadel, parken, stadskanalen en het Unesco Werelderfgoed - Begijnenhof.