Categorieën
Grote wandelingen Henegouwen Wandelingen

Frasnes-lez-Buissenal, Picardisch Wallonië zijn Pays des Collines

Landschappelijk één geheel met de Vlaams Ardennen, maar ten zuiden van de heuvelrug die de taalgrens vormt

Picardisch Wallonië - Pays des Collines - Frasnes-lez-Anvaing - Ellezelles - Frasnes-lez-Buissenal
Parking bibliotheek: Rue de la Fauvette, 7911 Frasnes-lez-Buissenal
1
kilometer
1
hoogtemeters
Moeilijkheidsgr.
Een eerste kennismaking met Pays des Collines door Frasnes-lez-Anvaing tussen Saint-Saveur en Bois d'Hubermont

Natuurliefhebbers en wandelenthousiastelingen, maak je klaar voor een betoverende ontdekkingstocht door het glooiende Frasnes-lez-Anvaing en haar betoverende omgeving, gelegen in Parc Naturel du Pays des Collines of het 'Land van de Heuvels', een juweel verscholen in het noorden van Picardisch Wallonië.


Deze uitgestippelde wandeling van 20 kilometer neemt je mee op een reis vol adembenemende landschappen, historische charme en pittoreske dorpjes. Beginnend in Frasnes-lez-Buissenal, leidt de route je door de kronkelende paden van het glooiende landschap naar de verborgen schatten tussen Saint-Saveur en Bois d'Hubermont.


Onderweg zul je versteld staan van de weelderige groene velden, uitgestrekte bossen en de rustieke schoonheid die dit deel van het Waalse Picardië kenmerkt, met na elke bocht een nieuw vergezicht dat je niet wilt missen.


Saint-Saveur, doordrenkt van geschiedenis, verwelkomt je met zijn karakteristieke architectuur en charmante sfeer. De tocht voert je verder naar Bois d'Hubermont, een betoverend bos van 126,2ha dat uitnodigt tot contemplatie en rust. Luister naar het geritsel van de bladeren onder je voeten terwijl je jezelf onderdompelt in de serene natuurlijke omgeving. Misschien kom je wel lokale flora en fauna tegen die dit gebied hun thuis noemen.


Dompel jezelf onder in de rijke ervaring van deze 20 kilometer lange wandeling doorheen een mooie stukje Pays des Collines, waar elke stap je dichter bij de natuur en de geschiedenis van Frasnes-lez-Anvaing brengt. Ontdek de verborgen parels van dit picardisch Wallonië en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van dit schilderachtige landschap.

Alles over Parc Naturel du Pays des Collines
Met de bus
Met de bus (Lijn 9 - Doornik - Aat) bereikbaar vanuit Aat of Doornik, waar je kan afstappen in FRASNES-LEZ-ANVAING, bushalte Hôtel de Ville. Van hieruit kan u na een honderdtal meter aansluiten op onze uitgestippelde wandeling.
Meer informatie over deze lijn
Bezienswaardigheden in de buurt:
  • Ecomusée du Pays des Collines: een voormalige boerderij die je terug neemt naar de landelijke levensstijl van de jaren 1850 tot 1950
  • Mont de l'Enclus of Kluisberg: Op ongeveer 10 kilometer afstand vind je Mont de l'Enclus, een heuvelachtig gebied met panoramische uitzichten. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers en wandelaars.
  • Église Saint-Martin de Frasnes-lez-Buissenal: Deze kerk, gelegen in het startpunt van je wandeling, heeft een rijke geschiedenis en is een mooi voorbeeld van lokale architectuur
  • Parc Naturel des Plaines de l'Escaut: Dit natuurpark, op ongeveer 20 kilometer afstand, biedt een verscheidenheid aan flora en fauna. Het is een uitstekende locatie voor vogelspotten en ontspannen in de natuur.
  • Musée de la Rubanerie: Op ongeveer 15 kilometer afstand in Ronse kun je het museum van de lintnijverheid bezoeken, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de textielindustrie in de regio.
Open met RouteYou
Bewegwijzerde wandelroutes in de buurt: