Categorieën
Recreatieve wandelingen Vlaams-Brabant Wandelingen

Kasteelpark en Malakofftoren te Lembeek

Van kasteelspeeltuin in het Kasteelpark naar de ‘middeleeuwse’ uitkijktoren of de Malakofftoren in een leuke wandeling van 5km doorheen de Maasdalvallei.

Zennevallei - Groene Gordel - Halle - Lembeek
Bondgenotenstraat 14, 1502 Halle
1
kilometer
1
hoogtemeters
Moeilijkheidsgr.

Vandaag starten we onze recreatieve wandeling in het Kasteelpark te Lembeek, nabij de stad Halle. De leuke speeltuin in het Kasteelpark laten we voor het einde van de wandeling, als beloning voor de 5 km die we uitgestippeld hebben.


We nemen eerst enkele leuke plaatsen mee zoals de vleermuizengrot en wat verder een klimgrot, om zo via onverharde paadjes richting de wandelbrug over de Zenne en het kanaal Brussel - Charleroi te stappen.


Eens we deze rivier en kanaal over zijn, komen we aan de rand van het Malakoffdomein. Een middeleeuwse replica van een uitkijktoren of de Malakofftoren geeft je hier een prachtig uitzicht over deze mooie Zennevallei. 

Je kan hier opteren om de wandeling in te korten door de visvijvers richting de wandelbrug te volgen... Wij kiezen nog voor een klimmetje van 35 hoogtemeters en stappen richting de Botermelkstraat. 


De Botermelkstraat is ondertussen een waar natuurgebied in de vorm van een holleweg, waar je via een knuppelpad met trap, de heuveltop kan bereiken. Opnieuw brengen enkele leuke paadjes met mooie vergezichten ons aan het laatste natuurreservaat op ons pad - 'Berendries'. Dit moerasachtig gebied met weilanden (en soms galloway koeien) brengt ons opnieuw aan de Malheidewegbrug, die we oversteken naar het Kasteelpark.  


Nog even afzakken naar de leuke speeltuin in de vorm van een kasteel, als beloning van deze afgelegde wandeling.