Categorieën
Brussel Grote wandelingen Vlaams-Brabant Wandelingen

Kinsendael-Kriekenput, Kauwberg & Schaveys tot het kasteel van Beersel

Zennevallei – Vlaams-Brabant & Groen Brussel – Een serie groene pareltjes in het Brussels Gewest en de Zennevallei in een mooie wandeling van iets meer dan 25km.

Zennevallei - Groene Gordel - Drogenbos - Linkebeek - Ukkel - Beersel - Alsemberg - Ruisbroek - Sint-Pieters-Leeuw
Bemptstraat 33, 1620 Drogenbos
1
kilometer
1
hoogtemeters
Moeilijkheidsgr.

Zennevallei - Vlaams-Brabant & Groen Brussel - Startend vanuit het Vlaams-Brabantse Drogenbos gaan we via 'Het Moeras' en een autoluw stukje Drogenbos naar het Brusselse Ukkel. Hier volgen we even ‘De Groene Wandeling’ van Brussel doorheen Keyenbempt met zijn Neckersgatmolen. Wat verder doorkruisen we het drassige Kinsendael - Kriekenputreservaat met zijn vlonderpaden tot Engeland. 


Geen oversteek van de Noordzee nodig voor dit Engeland, maar wel een stevig klim om de top van dit Brusselse plateau te bereiken. Boven aangekomen wijken we uit naar de oude zandgroeve van Kauwberg. We zoeken hier de uitdagendste paadjes op, om via het Verrewinkelbos opnieuw Vlaams-Brabant te bereiken.

Dit doen we wanneer we de Linkebeek oversteken om de charmante dorpskern van Linkebeek te bereiken. Opnieuw brengen enkele leuke smalle paadjes ons naar en doorheen het Schaveyspark met de grootste hondenlosloopzone van Vlaanderen en bereiken we de gemeente Alsemberg.


Vanuit Domein Rondenbos of het gemeentehuis van Beersel volgen we versnipperde bossen zoals het Gasthuisbos en bosjes rond de Kesterbeekvallei naar het Kasteel van Beersel. Deze prachtige burcht ziet er nog steeds uit zoals in de 15de eeuw en is één van de best bewaarde middeleeuwse burchten uit ons land. We laten dit historisch pareltje achter ons liggen om langs de Zenne en de Brusselse Ring doorheen Ruisbroek opnieuw naar Drogenbos te stappen.