Categorieën
Middelgrote wandelingen Oost-Vlaanderen Recreatieve wandelingen Vlaams-Brabant Wandelingen

Neigembos & Zepposmolen

Een restant van het Kolenwoud op de grens van de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland.

Pajottenland - Scheldeland - Denderstreek - Groene Gordel - Ninove - Roosdaal
Parking Neigembos: Neigembosstraat , 9402 Ninove
1
kilometer
1
hoogtemeters
Moeilijkheidsgr.

Een bosrijke wandeling die je kan opsplitsen in twee lussen met een totaal van 11km:


Lus A is ongeveer 4km en gaat voornamelijk door het Oost-Vlaamse Neigembos in Meerbeke, een deelgemeente van de stad Ninove. We dalen eerst af tot de bosrand met de kapel Bevingen. Via een leuke houten trap door één van de vele groeben, beklim je opnieuw deze getuigenheuvel met een hoogteverschil van ongeveer 70m


Een wandeling die voor de kleinste een leuk aanbod omgevallen reuze-beuken biedt om te beklimmen en te bewandelen, met onderweg enkele stevige klimmetjes voor de betere klimmertjes.

Lus B is ongeveer 7km en start vanaf de oostkant van het Neigembos. Via talloze leuke paadjes gaan we tweemaal door het Berchembos. Dit bos is gelegen op de provinciegrenzen tussen Oost-Vlaanderen en het Vlaams-Brabantse Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek met zijn Hertboommolen.


Deze molen beter gekend als de molen van Kapitein Zeppos, is voor m'n zoon van 8 net de kilometer te ver om deze van dichtbij te gaan bewonderen, maar je kan deze molen alvast in de verte zien pronken in dit landelijk landschap.


Vooraleer we de luswandeling vervolledigen maken we nog een ommetje richting de Lourdesgrot van Poelk om even te schuilen voor een kleine wolkbreuk...