Categorieën
Antwerpen Recreatieve wandelingen Wandelingen

Op trollenjacht tussen heide en Boom

Zoek samen naar reusachtige trollen doorheen de oude kleiputten van Boom in een leuke avonturentocht van 5 km.

Scheldeland - Rumst - Boom - Terhagen - Antwerpen
Parking 3 van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre - Kapelstraat 145, 2850 Boom (51.08641549674028, 4.383330801110999)
info over De Schorre
1
kilometer
1
hoogtemeters
Moeilijkheidsgr.

De Schorre - Een welgekend provinciaal recreatiedomein dankzij het nog bekendere festival 'Tommorowland'. Niet alleen is deze sprookjesachtige locatie 'the place to be' voor dit wereldevent, maar ook buiten deze muzikale weekend(s) kan je doorheen de oude kleiputten te Boom, een stapje zetten naar een wereld vol magie. 


Een zoektocht van ongeveer 5km brengt je doorheen het Trollenbos naar de festivalweide in het 75 ha grote domein. We speuren de leukste paden af en doorkruisen enkele sompige modderpoelen, op zoek naar de 7 Scandinavische reuzentrollen van 4 tot 18m hoog. 


In het Trollenbos is er echter geen bewegwijzering aanwezig, omdat het de bedoeling is om Una, Jeuris, Mikil, Kamiel, Arvid, Hannes en Kleine Nora zelf te zoeken. Al kan de downloadbare kaart een handige tool zijn in dit bos met wegjes, blotevoetpaden en vlonderpaden, kriskras door elkaar. 


Het wordt ons ook snel duidelijk dat dit oude kleiputten zijn en raden waterdicht en/of slecht schoeisel zeker aan. Zeker na langere natte periodes zoals nu het geval was.


Het glibberige parcours met hier en daar wat obstakels, de prachtige kunstwerk-trollen die de jongste kunnen beklimmen en de klim naar de uitkijktoren op een enorme kleiheuvel, worden gegarandeerd een leuke uitstap. Al moet je zelf wel wat tegen modder en vuile kledij bestendigd zijn. Reservekledij voor na de tocht was zeker geen luxe...


Gedurende de winterperiode wordt het blotevoeten-pad niet onderhouden en zijn er bepaalde stukken gesloten. Pech voor ons, maar zeker een extra troef wanneer je hier naartoe komt in de warmere periodes.


Ook benieuwd naar de Trollen? Maar liever met wat meer kilometers .... Je kan er de vaste 'wandeling van het jaar 2021' van 17km maken - 'Steenbakkerstunnels herontdekt'.  


Let op! Raadpleeg steeds de website van De Schorre voor je bezoek, aangezien dit domein soms gesloten is voor het grote publiek door verschillende evenementen.


17km vaste wandeling: Steenbakkerstunnel herontdekt
Digitaal bezoekersplan - De Schorre